Rots en water training

Rots en water

Rots & Water is een sociale weerbaarheidstraining  voor jongens en meisjes die willen leren om in de omgang met anderen op een goede manier voor zichzelf op te komen.

De Rots en Water  training draagt aantoonbaar bij aan:
- het vergroten van het zelfvertrouwen door zelfreflectie  en   zelfbeheersing
- het fysiek, mentaal en verbaal weerbaar worden
- het vergroten van de communicatieve vaardigheden van het   kind

Een groot deel van elke bijeenkomst staat in het teken van spel en zelfverdedigingsvormen welke afgewisseld worden met  korte kringgesprekken en momenten van zelfreflectie.
Tijdens de oefeningen wordt stilgestaan wanneer het handig is om je stevig als een rots op te stellen. De rots staat voor het hebben van een stevige basis, het opkomen voor je zelf, je eigen weg durven kiezen . Ook wordt ervaren wanneer een waterhouding meer effectief is. Kinderen ervaren dat deze waterhouding helpt in spel en werken met anderen. Kinderen worden zich meer bewust van hun eigen mening en gevoelens en leren open te staan voor de mening van anderen zonder dat zij zich hieraan te veel aanpassen.

Hoe ziet een training er uit:

In  kleine groep (max 8 kinderen) wordt door het doen van spel en spelen gewerkt aan thema's als: Rots en Waterhouding, focus en concentratie, sterk staan en zelfverzekerdheid, lichaamstaal, hoe om te gaan met groepsdruk en pestgedrag en hoe je grenzen stelt. Naast het fysiek bezig zijn, is reflectie op de oefeningen en op het eigen gedrag elke training een vast onderdeel. 

In het schooljaar 20/2019 vindt geen groepstraining plaats. 


 Rots en water

Voor informatie of aanmelden belt u naar 06 30265013, stuurt u een mail naar : info@praktijkkita.nl of gebruik u het contactformulier. De kosten van deze training zijn te vinden onder Tarieven in het menu.